De ovenschaal is met aluminium deksel echt ideaal voor lasagne, zelfs zonder oven
Pompoenlasagne zonder oven
Ingrediënten
Voor de saus
- 1,5 l. melk warm
- 150 gram boter
- 150 gram bloem
Voor de lasagne
- 1 pak verse lasagne
- 1 kleine pompoen
- 150 gram geraspte kaas
- 20 vellen kaas om te smelten
- 1 knolselderij
- 1 kleine ui
Bereidingswijze
De pompoen
-
Kook de pompoen in de ovenschaal met aluminium deksel tot hij zacht, maar niet gaar is. Nu kun je de schil gemakkelijk verwijderen. Voeg zout toe en snijd in plakken van ongeveer 1/2 centimeter.
-
Snijd de knolsedlerij in even dikke plakken en bak in een pan met ui, zou en een beetje olie.
Bereid de saus
-
Smelt de boter in een ø 24 cm. stoofpan en voeg onder voortdurend roeren de bloem bij. Laat de bloem kleur maar niet te bruin worden. Als de bloem en de boter goed gemengd zijn voeg je, al roerend, scheut voor scheut de warme melk toe.
Breng op smaak met zout en misschien een beetje geraspte nootmuskaat.
Breng aan de kook en blijf roeren tot een dikke saus ontstaat.
De lasagne
-
Begin met een schep saus in de ovenschaal, dan twee vellen lasgne, knolselderij, een paar plakjes pompoen en wat kaas. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met de kaas en bestrooi met parmezaan.
-
Bak op een laag vuur gedurende ongeveer 45 minuten.
Als je wilt kun je aan het eind de lasagne nog 5 minuten in de oven zetten zodat de kaas mooi bruin kleurt. -
Serveer warm, direct vanuit de ovenschaal!
Opmerkingen
Je vindt het originele recept (in het Italiaans) op
blog.foodaroud.com/nonnamina