Italiaanse gehaktballen

Met eigen recepten is het vaak een kwestie van hoeveel van de ingrediënten je nodig hebt.
Koken is geen exacte wetenschap maar een kunst!

Print

Italiaanse gehaktballen in gebakken tomatensaus


Gerecht Hoofdgerecht
Kookgerei sudderpan, tajine
Een recept van Romy Bree

Ingrediënten

Voor de saus:

  • tomaten
  • uien
  • knoflook
  • oregano, basilicum, tijm
  • zout en peper

Voor de gehaktballen

  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngeraspt
  • oregano, basilicum, tijm, rozemarijn
  • zout en (zwarte) peper
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 1 ei
  • paneermeel zelfgemaakt

Bereidingswijze

De Italiaanse tomatensaus

  1. Fruit de uien, voeg knoflook kruiden en tomaten toe en laat minimaal een uurtje sudderen in de tajine (of sudderpan met aludeksel.)

Gehaktballen

  1. Draai dikke ballen van alle genoemde ingrediënten. Wentel in het zelfgemaakte paneermeel. Verhit een beetje boter en/of olie in de pan en braad de gehaktballen rondom mooi bruin.

    Vervolgens in de tajine met de zelfgemaakte tomatensaus nog een half uurtje tot driekwartier laten sudderen.

    Hmmmmmmm lekker!