Ga terug

Italiaanse gehaktballen in gebakken tomatensaus


Gerecht Hoofdgerecht
Kookgerei sudderpan, tajine
Een recept van Romy Bree

Ingrediƫnten

Voor de saus:

  • tomaten
  • uien
  • knoflook
  • oregano, basilicum, tijm
  • zout en peper

Voor de gehaktballen

  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngeraspt
  • oregano, basilicum, tijm, rozemarijn
  • zout en (zwarte) peper
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 lepel tomatenpuree
  • 1 ei
  • paneermeel zelfgemaakt

Bereidingswijze

De Italiaanse tomatensaus

  1. Fruit de uien, voeg knoflook kruiden en tomaten toe en laat minimaal een uurtje sudderen in de tajine (of sudderpan met aludeksel.)

Gehaktballen

  1. Draai dikke ballen van alle genoemde ingrediƫnten. Wentel in het zelfgemaakte paneermeel. Verhit een beetje boter en/of olie in de pan en braad de gehaktballen rondom mooi bruin.

    Vervolgens in de tajine met de zelfgemaakte tomatensaus nog een half uurtje tot driekwartier laten sudderen.

    Hmmmmmmm lekker!