Cake met appel en karamel

Een eenvoudige, zachte cake met een rijke karamel en geurige appelstukjes.

Print

Cake met gekarameliseerde appel

Gerecht Brood en banket
Kookgerei Sudderpan, Aluminium deksel

Ingrediƫnten

  • 200 gram volkorenmeel
  • 50 gram amandelen gemalen
  • 70 gram rietsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 60 ml. zonnebloem- of rijstolie
  • 300 ml. sojamelk ongezoet
  • 150 gram suiker
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel gemalen

Bereidingswijze

  1. Karameliseer de suiker in de pan met een beetje water op een laag pitje. Snijd ondertussen de appels in blokjes, voeg deze bij de karamel en verwarm het geheel een paar minuten, totdat de karamel weer vloeibaar wordt. Voeg daarna de kaneel toe en zet het opzij.

  2. Bereid het deeg door het meel te vermengen met suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg, al roerend met een garde, geleidelijk de olie en de sojamelk toe.

  3. Giet het deegmengsel over de karamelappelblokjes in de pan. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 40 minuten. U kunt de cake ook bakken op het fornuis met aluminium deksel, op laag vuur gedurende ongeveer 50 minuten.

  4. Controleer met een cocktailprikker of de cake droog genoeg is. Draai de nog warme cake op een bord en laat deze afkoelen. Strooi voor een finishing touch er nog wat rietsuiker overheen.