Maak een marinade van de olijfolie, kaneel, saffraan, 1 teentje knoflook, geraspte gember (of gemberpoeder) en wrijf hier de stukken kip mee in. Laat de kip een uurtje (of langer) liggen in de rest van de marinade.
Haal twee eetlepels uit de marinade en verhit een lage pan ø28 cm of sudderpan ø 28 cm. Fruit hierin de gesnipperde uit en nog een teentje knoflook. Haal de stukken kip uit de marinade, dep droog en bak rondom bruin.
Haal het vruchtvlees uit de gekonfijte citroen (gebruik alleen de schil) en spoel de schil goed af. Snijd de schil in heel fijne reepjes en voeg samen met de groene olijven en gehakte koriander toe aan het kipgerecht. Laat nog 10 minuutjes sudderen totdat de kip heel zacht en gaar geworden is.
Haal de kip uit de saus en houd warm. Breng de saus aan de kook en laat even indikken. Leg de kip weer in de saus en garneer evt. met wat schijfjes verse citroen en verse koriander.
Je kunt ook groenten toevoegen, zoals venkel of wortel. Fruit deze dan in het begin al mee met de uit.