Visterrine uit de pan

Print

Visterrine uit de pan

Deze terrine maak je van gegaarde zalm of witvis. Zó uit de pan, dus snel klaar.

Gerecht Hoofdgerecht, Voorgerecht

Ingrediënten

  • gegaard zalmvlees of witvis
  • 2 eieren
  • 1 scheut tomatensaus
  • 200 ml. (kook)room
  • 2 fijngesneden puntpaprika's (uit blik of pot)
  • tabasco
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Indien nodig, gaar de vis rechtstreeks in de pan onder het aluminium deksel. Zorg dat je een heel laag pitje hebt, anders ben je aan het bakken!
    Haal de vis uit de pan en gooi overtollig vocht weg.

    Klop in een kom de eieren met de room, tomatensaus en een paar druppels tabasco. Voeg de gesneden paprika toe en pureer tot je een homogene massa krijgt.
    Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.

  2. Snijd of prak de gegaarde vis en voeg bij het mengsel.
    Giet het mengsel in een Crafond. Als je een hapjespan of sudderpan (24) neemt, wordt het een lage terrine, meer een koek.
    Voor een wat hogere terrine neem je een stoofpan (20).
    Deze heeft dan wel wat langer nodig om in te dikken.

  3. Zet op een heel laag pitje en kook totdat de terrine genoeg is ingedikt.
    Controleer met een satéprikker.
    Serveer met aioli of remouladesaus.
    Garneer eventueel met wat gerookte zalm(rolletjes).

  4. De volgende dag kun je de - als er nog wat over is- de terrine opbakken.
    Misschien nog wel lekkerder!