Een pizza of taart? Hoe dan ook erg lekker en geschikt voor een drankje, een bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht vergezeld door een groene salade.
Pizza uit de pan
Ingrediënten
- 1 kant en klaar pizzadeeg
- 5 tomaten
- 3 courgettes
- 1 aubergine
- mozzarella
- plakjes pittige kaas om te smelten
- zout en peper
- parmezaanse kaas geraspt
Bereidingswijze
-
Was en snijd de tomaten en zet ze apart.
Snijd de courgettes en aubergine in de lengte in dunne plakjes en grill ze in een grillpan. -
Leg het pizzadeeg direct in een sudderpan ø24, zonder boter of olie. Met de Crafond spatel kunt u het overtollige deeg mooi wegsnijden.
-
Nu gaat u de vorm van buitenaf vullen. Begin de eerste cirkel met tomaten en vervolgens kaas, courgette en aubergine. Herhaal dit proces tot u het midden van de pizza bereikt hebt.
-
Maak op smaak met wat zout en peper en bestrooi met een paar lepels geraspte kaas. en zet de pan mét aluminium deksel op de laagste stand van het vuur.
-
Bak de panpizza gedurende 40-45 minuten.
Kijk uit dat de bovenkant niet te vochtig blijft: zet de stoomknop op + en giet af en toe wat overtollig water uit het deksel.
Voor een krokanter effect kun je de pizza nog 5 minuten onder de grill doen.