Wittebonensoep met kipdijfilet

Print

Wittebonensoep met kipdijfilet


Gerecht Hoofdgerecht
Kookgerei stoofpan, pandeksel
Een recept van Anna Bakema

Ingrediƫnten

  • 1 dikke prei in smalle reepjes
  • 75 gram katenspek in reepjes
  • 1 theelepel keriepoeder
  • 1 grote pot witte bonen (700 ml.)
  • 4 kippedijen in stukjes
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 eetlepels maizena
  • 6 eetlepels melk
  • 1 theelepel basilicum gedroogd
  • of italiaanse keukenkruiden
  • verse nootmuskaat naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bak in het deksel in wat boter de stukjes kip bestrooid met flink kipkruiden. In de grote pan boter licht bruine en katenspek met kerrie 5 minuten zachtjes bakken. 

  2. Laat in de stoofpan in wat boter licht bruinen en bak de katenspek gedurende 5 min. zachtjes uit met de kerrie.
    Voeg witte bonen, prei, 8 dl. water en de bouillonblokjes toe en laat 8 minuten zachtjes koken.

  3. Voeg de kipblokjes erbij en draai het deksel op de pan.
    Laat nog een paar minuten doorkoken.
    Haal de soep uit de pan, pureer en doe terug.

  4. Roer de melk en maizena goed door in een kommetje en roer door de soep.
    Voeg naar smaak basilicum en nootmuskaat toe.

    Lekker met stokbrood of geroosterd brood, maar ook lekker met roggebrood, belegd met plakjes katenspek.