Bereid de vulling voor:
Meng in een kom het gehakt met het ei, het geweekte brood, uitgeknepen, de peterselie en geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de kalfsbout met een rij kastanjes. Zorg dat de bout goed van begin tot eind gevuld is, zodat er geen lege plakken zijn bij het opensnijden.
Naai dicht met keukengaren of sluit met tandenstokers.
Verhit een scheutje olie in de pan en braad het vlees rondom bruin.
Voeg de witte wijn toe en de bijeengebonden kruiden, de wortel, ui en selderij.
Voeg een glas bouillon toe en dek af met het aluminium deksel.
Laat op zacht vuurtje ca. 1 uur pruttelen.
Haal het vlees en en kruiden uit de pan als het gaar is.
Pureer de groenten met een blender, voeg de overige kastanjes en evt. nog wat bouillon toe.
Let op!
Laat afkoelen alvorens aan te snijden, anders valt het uit elkaar.
Verhit in de saus coor het opdienen.