Pain aux olives

Je kunt dit brood ook zonder oven maken, mits je een aluminium deksel gebruikt. Handig in de vakantie.

Print

Pain aux olives

Kookgerei stoofpan
Een recept van Boudine

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix meergranen
  • 25 gram boter
  • 300 ml. water handwarm
  • 200 gram (gemarineerde) olijven
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Bereid de broodmix met een paar eetlepels olie van de olijven of tomaatjes, de boter en het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Snijd de olijven en zongedroogde tomaatjes in stukjes. 
    Na de eerste keer rijzen kneed je de olijven en tomaatjes door het brooddeeg.

  2. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee bolletjes van. Maak eventueel een paar insneden aan de bovenkant en laat het eerste broodje in de stoofpan ø16 cm. onder een schone theedoek een tweede keer rijzen.

  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak het broodje in een half uurtje in de stoofpan gaar en goudbruin.