Burgers met krab of surimi

Je kunt deze burgers maken van krabvlees (uit blik), van surimi of van restjes (gaar) visvlees. In dit geval had ik een stuk zalm over (hoe vaak gebeurt dat nu eigenlijk) en wat surimi van het 21-diner van Dochterlief.

Print

Krabburgers


Gerecht Hoofdgerecht

Ingrediƫnten

  • 200 gram surimi, krabvlees of zalm
  • 2 bosuien, gesnipperd
  • 2 eetl. bloem
  • 1 ei
  • verse peterselie
  • citroensap
  • peper en zout en (vis)kruiden naar smaak
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Prak of snijd de krab, surimi of gare visresten heel fijn.
    Snipper de bosuien en voeg toe. Klop een ei los en roer erdoorheen.
    Voeg nu een eetlepel bloem toe om het iets droger en dus handelbaarder te maken. Voeg de gesnipperde peterselie en een scheutje citroensap toe.
    Een flinke eetlepel kaas helpt, samen met het ei, om de burger straks beter bij elkaar te houden, maar kijk uit dat het geen kaasburger wordt!
    Zout, peper en kruiden naar smaak.

  2. Zet alvast een Crafond koekenpan of hapjespan op.
    Vorm met je handen burgers en knijp ze goed vast samen.
    Vul een diep bord met een flinke laag paneermeel en wentel de burgers er door, zodat ze aan beide zijden goed bedekt zijn.

  3. Zet het vuur/de plaat wat hoger en giet wat olie in de pan.
    Bak de burgers op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin.