Een recept van Anna Bakema, voor een koude avond bij het knappend haardvuur
Chili con pollo
Ingrediƫnten
- 1 grote ui grof gesneden
- 1 puntpaprika
- 1 bakje paddestoelen naar keuze
- 1 blikje kidneybonen
- 1 blikje limabonen
- 1 blikje tomatenstukjes
- 400 gram kipgehakt van AH is al gekruid
- zout en peper naar smaak
- 1 pepertje fijn gesneden
- of 1 dessertlepel chilivlokken
- 1 flinke eetlepel Picadillokruiden (Johnny Boer)
- koriander vers of gedroogd
Bereidingswijze
-
Snipper de ui grof. Verwijder de zaadjes uit de puntpaprika en snijd in ringen. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Spoel de kidney- en limabonen onder koud water goed af. Snijd het pepertje zonder zaadjes ragfijn of gebruik een dessertlepel gedroogde chilivlokken.
-
Fruit de ui in wat vloeibare boter aan. Voeg de gehakt toe en bak rul. Bak dan de paddestoelen en paprika kort mee op hoog vuur.
-
Doe na ca. 5 minuten de picadillokruiden toe en de evt. chilivlokken.
Voeg de tomatenblokjes toe met eigen vocht. Laat aan de kook komen en voeg dan de afgespoelde bonen erbij.Laat alles een kwartiertje sudderen.
Proef of er nog wat zout, peper of tabasco bij kan.
Voeg als laatste de koriander toe.