Tarte Tatin met cherrytomaat en mozzarella

Tarte Tatin van tomaten

Gerecht Lunch, Bijgerecht
Kookgerei lage pan
Porties 4
Een recept van Nonna Mina

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 1 bol (buffel-)mozzaralla

Bereidingswijze

  1. Doe de balsamicoazijn en suiker in de Crafond van 28 cm. en laat een paar minuutjes karamelliseren op een laag vuur.
    Voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak op matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten.

  2. Rol het bladerdeeg (4 of 5 vellen) uit tot een grote lap en snijd een cirkel uit ter grootte van de diameter van de pan die je gebruikt.

    Verdeel het deeg over de tomaten en druk goed aan bij de randen.
    Prik een gaatje in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen.

  3. Bedek de pan met het aluminium deksel en laat 35 minuten bakken.
    Bak daarna nog 5 minuten zonder deksel, zodat de stoom kan ontsnappen.

  4. Haal van het vuur, keer de tarte tatin met behulp van een bord of een andere pan en bak hem nog 5 tot 10 minuten andersom zonder deksel.
    Leg op een serveerschaal.

  5. Snijd of scheur de mozzarella in stukken en verspreid over de tomaten. Door de warmte van de tomaten zal de kaas iets uitlopen.