Risotto met eend

Een heerlijke, gemakkelijke risotto met geconfijte eend.

Print

Risotto met confit de canard


Gerecht Hoofdgerecht
Kookgerei Sudderpan
Porties 2
Een recept van Anita

Ingrediënten

  • 1 pot of blik confit de canard 2 bouten
  • 1 pak risotto canario
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bos lenteuitjes gesnipperd
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 200 ml. room
  • 1 bosje peterselie (optioneel)
  • 200 ml. witte wijn droog
  • 1 l. kippenbouillon evt. van tablet
  • 1 zout en peper

Bereidingswijze

  1. Haal de eendenbouten uit de verpakking, zet ze in een vergiet op een warme plaats, zodat het vet smelt en eraf druipt. 
    Gebruik 1 flinke eetlepel van het eendenvet voor de ristotto

  2. Verhit een ruime sudderpan en smelt een eetlepel eendenvet.
    Fruit hierin de gesnipperde lenteuitjes. Voeg de risotto toe, roer goed om en bak totdat de rijst doorschijnend is.

  3. Voeg de wijn toe en laat zachtjes koken totdat de wijn helemaal is opgenomen. Voeg dan, al roerend, scheutje voor scheutje de bouillon toe. 
    Voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige helemaal is geabsorbeerd. Ga zo door totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15 - 20 minuten.

  4. Haal het vel van de eendenbouten en pluk het vlees van de botten.
    Doe het eendenvlees en de room bij de risotto en laat door een door warm worden. Gebruik niet alle room ineens, het is altijd gemakkelijker het geheel later nog wat vochtiger te maken.

  5. Snipper de peterselie en voeg toe evenals de parmezaanse kaas naar smaak. Doe er vlak voor opdienen nog wat rasp van een (citroen- of) sinaasappelschil bij.

Opmerkingen

Tip.
Risotto ziet er niet altijd even smakelijk uit, maar als je een ring vult en de risotto vervolgens op een bord serveert is het opeens een restaurantgerecht.