Puff Pancake

Dutch Puf Pancakes bevinden zich ergens tussen pannenkoek en muffin. Zacht en wollig, licht en knapperig en een heel spectakel als je ze uit de oven haalt.

Print

Puff pancakes

Gerecht Lunch, Brunch, Ontbijt
Kookgerei lage pan ø20 cm.
Porties 4 porties
Een recept van Rob

Ingrediënten

  • 1 kop bloem
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2/3 kop volle melk kamertemperatuur
  • 3 grote eieren kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel kaneel gemalen
  • 1/8 theelepel zout
  • 4 eetlepels boter

Voor de topping

  • 1 eetlepel ahornsiroop (of stroop)
  • verse rode vruchten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet alvast een lage pan ø20 in de oven.
    Meng dan de droge ingrediënten, bloem, suiker en zout in een kom.
    Klop de eieren schuimig, voeg de melk toe en klop op middelhoge stand nog een paar minuutjes. Voeg dan bij het bloemmengsel. Begin op de laagste stand en mix daarna op hoge stand.

  2. Zet de pan op het vuur en smelt de boter tot het bruist.
    Haal de pan van het vuur en giet het beslag in de pan. Zet direct de pan in de oven en bak ca. 20 min. tot de pancake goudbruin is.

  3. Terwijl de pan in de oven staan meng je de suiker met kaneel en schept het voorzichtig door het vruchtenmengsel.
    Schep de vruchten op de warme pancakes en giet er een klein scheutje ahorsiroop overheen.
    Garneer met een blaadje munt en eventueel wat poedersuiker.