Pizza uit de pan

Een pizza of taart? Hoe dan ook erg lekker en geschikt voor een drankje, een bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht vergezeld door een groene salade.

Print

Pizza uit de pan

Bereidingstijd 55 minuten
Porties 4
Een recept van Nonna Mina

Ingrediënten

  • 1 kant en klaar pizzadeeg
  • 5 tomaten
  • 3 courgettes
  • 1 aubergine
  • mozzarella
  • plakjes pittige kaas om te smelten
  • zout en peper
  • parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de tomaten en zet ze apart.
    Snijd de courgettes en aubergine in de lengte in dunne plakjes en grill ze in een grillpan.

  2. Leg het pizzadeeg direct in een sudderpan ø24, zonder boter of olie. Met de Crafond spatel kunt u het overtollige deeg mooi wegsnijden.

  3. Nu gaat u de vorm van buitenaf vullen. Begin de eerste cirkel met tomaten en vervolgens kaas, courgette en aubergine. Herhaal dit proces tot u het midden van de pizza bereikt hebt.

  4. Maak op smaak met wat zout en peper en bestrooi met een paar lepels geraspte kaas. en zet de pan mét aluminium deksel op de laagste stand van het vuur.

  5. Bak de panpizza gedurende 40-45 minuten.
    Kijk uit dat de bovenkant niet te vochtig blijft: zet de stoomknop op + en giet af en toe wat overtollig water uit het deksel.
    Voor een krokanter effect kun je de pizza nog 5 minuten onder de grill doen.