Perziktaart uit de pan

Een eenvoudig dessert met seizoensfruit, maar ook voor ontbijt of gewoon tussendoor. Een zachte en heerlijke perziktaart, zonder boter of zuivel. Dit recept is gewoon bovenop de warmtebron gemaakt, dankzij de Crafond. Het juiste deksel zorgt voor uitstekend succes, voldoende gerezen zoals in een traditionele oven.

 

Print

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 210 gram fijne bloem
  • 110 gram fijne tafelsuiker
  • 3 eieren
  • 70 gram neutrale olie
  • ½ zakje bakpoeder
  • citroensap en evt. wat rasp
  • snufje zout
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Ontvel de perziken, je kunt ze schillen of op exact dezelfde wijze als tomaten ontvellen. Snijd ze in stukjes, leg ze in een kom en besprenkel met wat citroensap, zodat ze niet verkleuren.

  2. Klop de eieren met de suiker en een snufje zout, totdat ze schuimig en helder zijn.
    Blijf roeren, voeg de olie en vervolgens de bloem en het bakpoeder toe.
    als je het lekker vindt, kun je ook wat citroenrasp toevoegen.
    Meng tot het mengsel zacht en homogeen is.

  3. Neem een kleine (20 cm.) stoofpan van Crafond en verdeel ongeveer de helft van de perzikstukjes op de bodem. Voeg de overige stukjes toe aan het deeg.

  4. Giet het cakemengsel in de pan en strijk glad. Je hoeft de pan niet in te vetten. Dek af met het aluminium deksel en bak gedurende ongeveer 45 minuten bovenop de warmtebron op de laagste stand.
    Controleer met een satéprikker of de cake van binnen droog is.

  5. Laat 5 minuten rusten en keer om op een schaal.
    Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker.