Muntsoep van Boudine

Munt is echt een plaag in onze tuin, vandaar dat we op zomerse dagen geregeld deze heerlijke, frisse soep maken.

 

Print

Muntsoep van Boudine


Gerecht Soep
Porties 4
Een recept van Boudine

Ingrediënten

  • 1 liter groenten- of kruidenbouillon evt. van tablet
  • 4 kruimige aardappelen geschild en in blokjes
  • 2 bossen munt
  • 1 bakje crème fraîche
  • zout en peper naar smaak

optioneel

  • amandelen
  • gerookte zalm of makreel

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en kook de aardappelblokjes tot bijna gaar.
    Voeg de gewassen munt toe, hou een paar blaadjes achter voor garnering.
    Laat op een laag vuurtje nog ca. 10 minuten zachtje doorkoken.

  2. Als de aardappelen en munt gaar zijn haal je de pan van het vuur.
    Schep de soep over in een blender of in een hoge kom voor de staafmixer.
    Pureer de soep en giet terug in de pan. 
    Roer de crème fraîche erdoor.

  3. Garneer evt. met bijvoorbeeld wat amandelschaafsel of wat stukken gerookte vis

Opmerkingen

Het is een steviger soep dan je zou verwachten. Voor een lichtere variant laat je de aardappelen weg. Maak dan, als de soep uit de pan is uiteraard, een snelle roux van boter en bloem en giet daarna de gepureerde soep erbij. Laat de soep nog 4-5 min. zachtjes doorkoken.