Gebakken aubergine met parmigiana

 als je een keer geen zin hebt om de oven aan te zetten, probeer de aubergine  parmigiana uit de pan. Net zo goed als de klassieke versie en gemakkelijk te bereiden! Neem een Crafond sudderpan of ovenschotel met aluminium deksel voor een gelijkmatige bereiding en aanzienlijk minder gebruikt van olie.
Print

Aubergine alla parmigiana

Een recept van Pelle di Pollo:https://blog.giallozafferano.it/pelledipollo

Ingrediënten

  • 1 kilo aubergine
  • 200 gram mozzarella
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 1 teen knoflook
  • geraspte parmigiano
  • basilicum
  • (olijf)olie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Was de aubergines, verwijder de uiteinden en snijd ze in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
    Laat met wat grof zout (gemakkelijker eraf te wrijven) uitlekken in een vergiet.
    Snijd de mozzarella in kleine stukjes en laat het overtollige vocht weglopen.

  2. Bak ze met een scheutje olie in de pan. Een paar tegelijk, totdat ze zacht worden. Je kunt ze eventueel ook in de grillpan grillen.
    Neem uit de pan.

  3. Bak de knoflook in een scheutje olie en voeg de tomatensaus toe. Breng op smaak met zout en peper en laat op laag vuur 10-15 minuten pruttelen.
    Voeg aan het einde een paar blaadjes basilicum toe.

  4. Doe een schep tomatensaus in de sudderpan. Leg de aubergines er bovenop, zonder teveel te overlappen. Bedek met meer saus, een paar stukjes mozzarella en wat geraspte kaas.
    Ga
    zo door tot de pan gevuld is, 3 of 4 lagen.
    Werk af met een scheutje (olijf)olie.

  5. Dek af met het aluminium deksel en zet op een laag vuurtje.
    Laat gedurende 15-20 minuten sudderen en verwijder dan het deksel.
    Kijk uit dat je het deksel niet schuin boven de pan houdt, want dan loopt er een hoop vocht in de pan.
    Laat nog eens 5-10 minuten sudderen tot het teveel aan vocht is verdampt.

  6. Laat een paar minuten afkoelen alvorens te serveren, om te voorkomen dat het uit elkaar valt.